در حال بارگذاری لوگو
سقف کرومیت چیست ؟

سقف کرومیت چیست ؟

سقف ها قسمت هایی از ساختمان هستند که با توجه به مقاومت سازه ای با استفاده از مصالح گوناگون به روش های مختلف ساخته می شوند.  اکنون قصد داریم یکی از  انواع سقف ها را به عنوان سقف کرومیت توضیح دهیم. این سقف شبیه تیرچه بلوک معمولی است، اما تیرچه استفاده گردیده متفاوت است. در ادامه تمام مشخصه ها، روش های اجرا و اجزای آن را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

تیرچه های سقف کرومیت

سقف کرومیت نوعی تیرچه بلوک است که برای ساخت آن از تیرچه فلزی باز استفاده می شود. سقف از سازه های فولادی ساخته شده و نوع جدیدی از سقف است که از مقاومت بالا و یکپارچه ای برخوردار است. این سقف دارای مزایای بیشتری نسبت به سقف های دیگر است، بنابراین از آن در سازه های مختلف استفاده می شود. با استفاده از تیرچه های کرومیت، می توان چندین سقف را همزمان بتن ریزی کرد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. خدمات اجرای سقف کاذب با قیمت مناسب در سراسر کشور

تیرچه های کرومیت در وضعیت ایستاده ای قرار دارند و نیازی به روشن شدن زیر سقف ندارند. این تیرچه ها به گونه ای طراحی می گردند که می توانند وزن بتن و قالب ها را تحمل کنند. پس از اینکه بتن را ریختند، تیرچه های فولادی با بتن ادغام می گردند. این تیرچه ها، بارهایی را که به سقف وارد می شوند تحمل می کنند. به طور کلی این تیرچه ها توانایی مقاومت در برابر بار قبل و بعد از بتن را دارند و می توانند در برابر تمام بارهای زنده و مرده مقاومت کنند.

تیرچه های سقف کرومیت

تیرچه های فولادی

تیرچه های فولادی که برای ساخت سقف کرومیت مورد استفاده قرار می گیرند، باید قبل از نصب بازرسی شوند و از نقص آنها اطمینان حاصل شود. اگر تیرچه ها بلند است ، باید آنها را ببرید و بعد از قرار گیری آنها را تقویت کنید. برای ساخت سازه های بتونی ، زیر تیرچه ها باید روی یک قاب فلزی یا چوبی نصب شوند. وقتی بتن در تیرچه های فولادی ریخته می شود، به فضاهای بین تیرچه نفوذ می کند و در نتیجه مقاومت برشی تیرچه را افزایش می دهد

. پر كردن تیرچه ها با بتن باعث كاهش لرزش سقف می شود. هنگام استفاده از بتن، باید عملیات لرزش بتن برای نفوذ بتن به تمام قسمت های نازک کاری و پر شدن حفره ها انجام شود.

بلوک های سقف های Chromite

بلوک های مورد استفاده در بام کرومیت بلوک سفالی، بلوک سیمانی و بلوک پلی استایرن است. دیواره بلوک های سیمانی انتخاب شده برای این سقف باید 1.5 سانتی متر و محل نشستن آنها روی تیرچه 2.5 سانتی متر باشد. بلوک های سفالی نیز باید دارای دیواره ضخامت 2.5 سانتی متر و بدون ترک باشند.

در صورت استفاده از بلوک های پلی استایرن در اجرای این نوع سقف، سطح بلوک های پایین باید با روبیت پوشانده شده و با ملات گچ به ضخامت 1.5 سانتی متر پوشانده شود. بلوک های پلی استایرن انواع بلوک های ساخته شده از مواد پلیمری هستند که وزن کمتری نسبت به بلوک های دیگر دارند و استفاده از آنها نقش مهمی در کاهش هزینه ها و زمان اجرای پروژه دارد.

بلوک چینی این سقف بعد از قالب گیری پنجره های بازشو و روکش ساخته می شود. طراح باید مهارت های لازم برای چیدمان بلوک ها و اصلاح آنها را داشته باشد تا فضا ها تا حد ممکن نزدیک باشند. بلوک های شیب دار را می توان برای برش یا برش آنها به اندازه دلخواه نیز استفاده کرد.

اگر سقف های کرومیت به خوبی اجرا شوند، مزایای منحصر به فردی نسبت به سقف های دیگر مانند انسجام بالا، ضخامت قابل قبول ، عدم نیاز به سقف کاذب و سرعت بالای کار خواهند داشت.

انواع سقف کرومیت

  • تیرچه بلوک کرومیت
  • سقف پلیمر کرومیت
  • کامپوزیت کرومیت

برای کاهش وزن کلی سقف از نمونه پلیمر کرومیت بیشتر استفاده می کنند. از مصالحی که در این نوع مورد استفاده واقع می شوند می توان به بلوک های پلی استایرن اشاره کرد که سبب سبک تر شدن و هم چنین ساده تر شدن گچکاری زیر سقف می شود.

همانور که می دانید کامپوزیت ها هم از مصالح سبک وزن هستند در این سیستم، از تیرچه های فولادی با جان باز به جای تیرآهن ساده یا لانه زنبوری استفاده و روی آن نیز با دال بتنی پوشیده می شود تا جان تیرچه ها از بتن احاطه شود. فضای بین تیرچه ها با قالب موقت بتن ریزی می شود. از جمله مزایای که اجرای ایننوع سقف دارد می توان به سادگی نصب و کاهش هزینه ها اشاره کرد.

روش های اجرای سقف کرومیت

اجرای این نوع سقف به دو دسته تقسیم می شود روش اول سقف کرومیت با قالب دائمی است و روش دومبا قالب موقت است.

در روش اول قالب می تواند از جنس بلوک های سیمانی، یونولیت و یا سفال باشد. اما در روش دوم جنس این قالب ها عموما فلزی است. در واقع در این روش پس از اتمام بتن ریزی قالب ها را باز می کنند. مشخص است که متد دوم وزن کلی را کمتر می کند

اجزای سقف کرومیت

  • تیرچه فولادی با جان باز

این تیرچه ها نوعی سازه پیش ساخته هستند که به شکل خرپا های ویژه ساخته شده اند. این تیرچه ها قبل از بتن ریزی و گرفتن آن و هم پس از گرفتن آن در دو فاز استفاده می شوند. تیرچه های فولادی از بال تحتانی، اعضای قطری و بال فوقانی تشکیل می گردند. در واقع بال تهتانی که از نوعی تسمه ساخته شده است به عنوان عضو کششی خرپا عمل می کند.

  • میلگرد حرارتی

همانطور که از نامشان مشخص است از این میلگرد ها برای مقابله با تنش های دمایی استفاده می کنند. نصب آن ها به صورت عمود به تیرچه هاست

  • بلوک ها
  • کلاف عرضی

وجود کلاف عرضی بسیار مهم است حد اقل عرضی که دارند 10 سانتیمتر بوده و دو میلگرد به قطر 12 میلیمتر دارند.  در دهانه هایی که کمتر از 5.5 متر هستند نصب یک کلاف واجب است. در ضمن فاصله هر کلاف نباید بیشتر از 2.5 متر شود.

  • بتن رویه

بخشی از تیر مرکب است و پس از اجرای تیرچه ها و بلوکه ها قرار داده می شود. این بتن بار های وارده به سقف را تحمل می کند.

اجزای سقف کرومیت

مزایای سقف کرومیت

اجرای این سقف سریعتر از تیرچه است. پس از مرحله بتن ریزی ، عملیات ساختمانی می تواند ادامه داشته باشد و هیچ مانعی در برابر بارگیری سبک وجود نخواهد داشت.

سیستم سقف کرومیت به مقاومت نهایی پس از تغییر شکل و شکستگی های زیاد بین تیرچه ها و بتن می رسد. رفتار این نوع سقف و آزاد شدن تدریجی آن ایمنی و مقاومت آن را تضمین می کند.

تیرچه های کرومیت به صورت ایستاده اند بنابراین می توانند وزن بتن مرطوب را تحمل کنند و تنش بسیار کم است.

در مقایسه با سقف های تیرچه بلوک معمولی ، مصرف بتن در سقف کرومیت کمتر است ، بنابراین ساختار سقف سبک تر می شود.

نازک کاری کرومیتی خود می تواند در برابر وزن بتن مرطوب، بلوک و سایر فاکتورهای عملکرد قبل و بعد از آب بندی بتن مقاومت کند. به دلیل این مقاومت و مقاومت بالا ، در هیچ یک از عملیات نیازی به شمعدان نیست.

تیرچه های کرومیت را به اسکلت جوش می دهند و پس از بتن ریزی، سقف و اسکلت محکم می شود.

طراحی و اجرای سقف های کرومیت با نظارت و راهنمایی پرسنل خبره جهت اطمینان از ایمنی کار و جلوگیری از نقص انجام می شود.

استفاده از سقف کرومیت در ساختمانهایی با تعداد کف بالا یا پایین باعث صرفه جویی در هزینه می شود. به دلیل نیاز به شمع می توان بتن را همزمان در چندین سقف قرار داد.

در این نوع سیستم سقف امکان اجرای سقفی با بارهای سنگین و دهانه های زیاد وجود دارد. با استفاده از سقف کرومی ، دهانه سقف می تواند تا 1.5 متر با ظرفیت حمل بار 3 تن باشد

5/5 - (1 امتیاز)
آخرین مقالات تیم فنی آکس (مشاهده همه)

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید