کف کاذب
کف کاذب نام محصولی است که در واقع نام گذاری آن از سقف کاذب الهام گرفته شده است و به کفی گفته می شود که اصلی ساختمان نیست و برای افزایش ارتفاع محل تردد بر کف اصلی نصب می شود. ترجمه صحیح اصلی این محصول ” کف بلند شده ” می باشد که به این دلیل به کار گرفته می شود تا پوششی برای کابل های تاسیساتی باشد که به تعداد زیاد در بعضی از مکان ها به کار می رود . به تازگی نیز از انواع خاص کف کاذب برای گرمایش و کاهش رطوبت و هم چنین سبک سازی بیشتر ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
این کف ها جهت زیبا سازی و در برخی مواقع برای رعایت شرایط جزء استاندارد های TIA و BICSI است که معمولا به علت ایمنی و پوشش محافظت از تاسیسات حرارتی ، الکتریکی و یا مکانیکی از زیر این سازه به نحوه زیبا و کارشناسانه ای استفاده میشود
جنس کف کاذب
پوشش های کف کاذب جنس های مختلفی دارند که می توان از جمله آنها به انواع PVC ، لمینت های H.P.L ، پارکت و… اشاره نمود که در مقابل حریق ، سایش و ضرب دیدگی مقاومت بالایی دارند .
انواع کف کاذب : این محصول را بر اساس کاربرد آنها به چهار دسته تقسیم می کنند که عبارت اند از :
1- مخصوص پوشاندن تاسیسات
2- مخصوص انتقال آبهای سطحی ، ماسه و خاک
3- کاهش رطوبت
4- مخصوص سبک کردن ساختمان
کف کاذب اتاق سرور و تاسیسات
کف های کاذب پوشاندن تاسیسات عمدتا در مراکز صنعتی ، کامپیوتری و مخابراتی کاربرد دارند و از آنها برای پوشاندن سیم های کامپیوتری و برق استفاده می کنند . این نوع از کف ها ضد الکتریسیته ساکن هستند و مقاومت بالایی نسبت به آتش سوزی دارند . جنس آنها در واقع همان نوع آلومینیومی است که البته در بعضی از مکان ها با توجه به شرایط اقتصادی از چوب و فولاد نیز استفاده می شود .
این محصول عمدتا به صورت شبکه ای و درز دار هستند و در آزمایشگاه ها ، کارخانه های دارویی و غذایی و حتی استخرها ورزشی استفاده می شود . همچنین مخصوص انتقال آب دارای تایل های پلاستیکی یا فولاد ضد زنگ همراه با پایه های فولادی یا آلومینیومی هستند که و در کارخانه های یا فضاهای آزاد به عنوان کف ثابت استفاده می شود .
کف مخصوص گرمایش از کف و کاهش رطوبت
پایه های این محصول عمدتا بسیار کوتاه و تایل ها نیز نازک هستند و به همین دلیل برای تحمل بارهای سنگین مناسب نیستند ولی در عین حال انتقال دهنده حرارت بسیار خوبی به شمار می روند . جنس سطح آنها از موادی مانند پارکت ، HPL یا سرامیک می باشد و پس از ثابت کردن کفپوش امکان جا به جایی آنها ساده نیست . از اصلی ترین ویزگی های این محصول می توان به عایق صوتی ، مقاومت در برابر رطوبت و مقاومت در برابر حشرات را اشاره نمود که باعث می شود تا گزینه ای مناسب برای خانه های چوبی و پیش ساخته به شمار رود .
کف کاذب مخصوص سبک سازی ساختمان
این نوع از سقف کاذب را عمدتا در غرفه های نمایشگاه نصب می کنند و به دلیل طراحی خاص آن مقاومت بسیار خوبی را در مقابل بارهای جانبی دارد . این نوع از کف سازی ها نیاز به زیر سازی خاصی ندارد و معمولا با استفاده از چسب بتن مستقیما بر روی سقف های بتنی نصب می شوند . از مزایای عمده این نوع ، امکان به کار گیری آن در سطوح غیر صاف و ناهموار است . و با توجه به داشتن قابلیت جا به جایی خوب در فضاهای بسته نیز به کار می روند .
مزایای کف کاذب
عموما از سه جز تایل ، پایه و رابط تشکیل می شوند که بسته به جنس محصول از مواد مختلفی جهت ساخت آنها استفاده می شود .
- تحمل بار و مقاومت عالی در برابر فشار و ضربه
- جذب بسیار زیاد الکتریسیته ساکن
- وزن سبک معادل 20 کیلو در هر متر مربع
- دسترسی بسیار عالی به سیستم کابل کشی
- امکان اتصال آسان به زمین
- قابلیت حمل و نقل سریع و راحت
- تا 90% غیر قابل حریق
- ضد رطوبت 90% و زنگ زدگی محیطی
- جهت نصب هیچگونه نیازی به پیچ و مهره نیست
- نیازی به خرابی کف ساختمان ندارید
- به راحتی می توانید روی آنها را با موکت و پارکت و… بپوشانید
- قابل حمل از یک مکان به مکان دیگر
- عدم بوجود آمدن گرد و خاک از کف این سازه ها
- دسترسی بسیار اسان و راحت به کانال کابل های برق ، تلفن ، صدا، شبکه و…
- دارای استاندارد های اروپایی (SO14000) (SO9000)
- بارها با تماس فیزیکی به شیءی احساس برق گرفتگی به شما دست میدهد که گاها حس خوبی ندارد اما دیگر این سازه ها این مشکل را نخواهند داشت.
- مهیا کردن فضای مناسب برای اجرای تاسیسات برقی و مخابراتی
- دسترسی راحت تر و سریع تر
- سبک کردن ساختمان
- تعویض و نگهداری آسان
- امکان انتخاب کفپوش های متنوع رویه از موکت تا کفپوش های وینلی
- مخصوص انتقال آب های سطحی ، ماسه و خاک