سیستم ساخت و ساز خشک
سیستم ساخت و ساز خشک شامل صفحات روکش دار گچی یا مسلح سیمانی، پروفیلهای گالوانیزه سردنوردشده یا چوب، ادوات اتصال و مصالح درزگیری است.
استفاده از صفحات سیمانی به جای صفحات گچی در برخی موارد صورت میگیرد. قاب نگهدارنده اصلی از سازهها با مقطع C و U و L شکل سردنورد شده از جنس فولاد گالوانیزه و در برخی کشورها از مقاطع چهارتراش چوبی استفاده میشود. قاب اصلی برای نصب و تثبیت صفحات گچی یا سیمانی در نظر گرفته شده و هیچگونه نقش سازهای در ساختمان ندارد. اتصال صفحات به قاب با استفاده از پیچ مخصوص و درزگیری با نوار و بتونه مخصوص انجام میشود تا سطحی یکپارچه حاصل شود. این روش ساخت به عنوان سیستمی مدولار، امکان برنامهریزی دقیق، اجرای سریع و صنعتیسازی را فراهم میکند.
انواع سیستم های ساخت و ساز خشک
مجموعه ساخت و ساز خشک شامل دیوارهای جداکننده، دیوارهای پوششی، سقفهای کاذب و پوششهای محافظ تیر و ستون میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با هر کدام از اینها آشنا شوید.
دیوارهای جداکننده کی پلاس
دیوارهای جداکننده، به عنوان ساختارهای غیرباربری برای تقسیم فضاهای داخلی ساختمان استفاده میشوند. این ساختارها شامل قابهای فولادی سبک با مقاطع U و C میباشند که صفحات روکش دار گچی به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب میشوند. درزهای بین این صفحات با استفاده از نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و سطحی یکپارچه حاصل میشود. این سطح، پس از آمادهسازی با ماسک دارای قابلیت اجرای رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و پوششهای دیگر میباشد. فضای خالی داخل دیوار، امکان استفاده از انواع عایق حرارتی و صوتی را فراهم میکند و بدین ترتیب انتخاب و دستیابی به استانداردهای فیزیک ساختمان (مانند عملکرد صوتی، عملکرد حرارتی و رفتار جداره در برابر حریق) را میسر میسازد.
چرا سیستم ساخت و ساز خشک؟
دلایل بسیاری در محبوبیت و فروش زیاد محصولات و سازه های ساخت و ساز خشک وجود دارد که در ادامه به موارد مهم آن اشاره می کنیم.
- سبک سازی
- سرعت و سهولت در اجرا
- عملکرد لرزه ای مناسب
- افزایش سطح مفید بنا
- انعطاف معماری بسیار بالا
- کاهش هزینه های سازه ای با توجه به کاهش بار مرده ساختمان
- اطمینان از حصول کیفیت با توجه به امکان نظارت مرحلهای
- دقت بالا در اجرا
- دورریز کم مصالح در ساخت و ساز خشک
- قابلیت ترمیم و تعویض آسان و سریع
- دسترسی و تعمیرات آسان تأسیسات
- اجرای سطوح وسیع با حداقل مصالح مصرفی
- حمل ونقل آسان و ارزان
- امکان انتخاب و دستیابی به کمیته ای مرتبط با فیزیک ساختمان با حداقل مصرف مصالح (مانند عملکرد صوتی، عملکرد حرارتی و رفتار جداره در برابر حریق)
استانداردها
محصـولات و سیسـتمها در تطابـق کامـل بـا اسـتانداردها و تائیدیههـای فنی داخلـی نظیر (اسـتاندارد ملی، گواهینامـه و تائیدیه فنـی مرکز تحقیقات راه، مسـکن و شهرسـازی) و اسـتانداردهای بیـن المللـی نظیـر (EN ،DIN ،NF ،ASTM ،BS ،JIS ،TS) تولیـد و ارائـه میگردنـد. ایـن اسـتانداردها و گواهینامههـا در صورت درخواسـت مشـتریان محتـرم قابـل ارائـه بـوده و یا از طریق وب سـایت شـرکت کی پلاس پارس نیز قابل دسـترس میباشـد.
کاربرد محصولات ساخت و ساز خشک
مزایـای بیشـمار سیسـ از ایـن سیسـتمها میتـوان در پروژههایـی با انـواع کاربریهـای ذیل اسـتفاده نمود:
- ساختمانهای مسکونی
- ساختمانهای تجاری – اداری
- ساختمانهای درمانی
- ساختمانهای آموزشی
- ساختمانهای عمومی و چند منظوره
- سایر کاربریهای موجود
نکات فنی در اجرای سیستم ساخت و ساز خشک
برای اجرای صحیح و اصولی مصالح ساختمانی بهکاررفته در سیستم ساخت و ساز خشک به موارد زیر توجه کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.