در حال بارگذاری لوگو
دیوار جداکننده

دیوار جداکننده

دیوار جداکننده کناف که معروف به پارتیشن یا دیوار کناف هستند با نام درای وال نیز شناخته می شوند، این نوع از سازه ها جز دیوارهای غیر باربری است و از آن ها برای تقسیم بندی فضای داخلی بخش های مختلف ساختمان استفاده می شود. درزهای موجود میان صفحات مذکور با استفاده از نوار و بتونه مخصوص درزگیری شده و پایان کار سطحی یکپارچه و آماده برای رنگ آمیزی  ایجاد می شود. علاوه بر رنگ آمیزی می توان از طرح ها و پوشش های مختلفی برای زیبایی ظاهری کار استفاده کرد. در قسمتهای خالی درون آن می توان انواع عایقهای حرارتی و صوتی قرار داد. استفاده و دسترسی به فضای پشتی و داخلی یکی از امکانات مهم دیوار است.

انواع دیوار جداکننده

دیوار جداکننده W111 :

در واقع W111 ساختار پایه دیوار های جدا کننده کی پلاس می باشد. ساختاراین دیوار شامل یک ردیف سازه یک لایه پنل در هر طرف می باشد. استفاده از حداقل مصالح ممکن جهت اجرای دیوار، سطح اشغال بسیار کم و سادگی اجرا از ویژگی های این نوع دیوار می باشند. دیوار W111 برای تقسیمات داخلی واحد های مسکونی، اداری و یا هر کاربردی که اجرای یک دیوار با سرعت اجرایی بالا و حداقل مصالح و هزینه مطرح باشد، استفاده می گردد.

دیوار جداکننده W112 :

W112 یک دیوار جداکننده با قابلیت‌های فنی فراوان است. ساختار این دیوار شامل یک ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می‌باشد. این نوع دیوار علی رغم وزن و سطح اشغال بسیار کم، دارای مشخصات عملکردی بسیار خوبی بوده که بارزترین آن‌ها مقاومت مکانیکی بالای آن است. دیوار W112 در محل‌هایی که ارتفاع بلند دیوار مدنظر باشد و یا در محل‌هایی که در معرض ضربه و یا تحت بارگذاری سنگ، کاشی، کابینت و سایر بارهای طره‌ای هستند، بکار می‌رود. دیوارهای لابی، راهرو، راه پله، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و مدارس از جمله محل‌هایی هستند که این ساختار در آن‌ها به کار می‌رود. علاوه بر مقاومت مکانیکی بالا، این ساختار دارای عایق صوتی بالا و عملکرد مناسب در برابر حریق نیز می‌باشد.

دیوار جداکننده W115 :

دیوار جداکننده W115 در مواردی استفاده می شود که عایق صوتی قابل توجه مورد نظر باشد. ساختار این دیوار شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. این دو ردیف سازه به وسیله نوار فوم Kplus از یکدیگر جدا شده که در جلوگیری از عبور صدا از یک سمت دیوار به سمت دیگر نقش مهمی دارد. همچنین نوع زیرسازی به کار رفته در این دیوار، امکان استفاده از عایق های صوتی را در دو لایه امکان پذیر می سازد که نتیجه آن کاهش قابل ملاحضه انتقال صوت از یک سمت دیوار به سمت دیگر می باشد. W115 ساختار بسیار مناسبی برای دیوارهای جداکننده بین واحدهای مسکونی، اتاق های هتل و بخش های مراقبت ویژه بیمارستان ها به شمار می رود.

دیوار جداکننده W116 :

دیوار جداکننده w116 کی پلاس، در محل هایی نظیر سرویس های بهداشتی که حجم و تراکم تاسیسات زیاد است، مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار این دیوار شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. این دو سازه با فاصله از یکدیگر اجرا شده و با استفاده از برش هایی از پنل، به یکدیگر متصل می شوند. اجرای دو ردیف سازه، امکان عبور تاسیسات مکانیکی را بدون تداخل با زیر سازی فلزی امکان پذیر می سازد. علاوه بر سلول های تر، این دیوار در محل قاب های بادبند دار نیز به کار می رود (در این حالت، بادبند ها در فاصله بین دو ردیف سازه قرار می گیرند).

اجرای انواع دیوار جداکننده

امروزه دیوار جدا کننده (درای وال) در ساختمان های مدرن، مکان های اداری، تجاری، آموزشی و درمانی کاربرد زیادی دارد. این سازه قابلیت اجرای رنگ های متنوع، انواع کاغذ دیواری ها، کاشی کاری و استفاده از پوشش های دیگر را دارد. دیوار جدا کننده یک دیوار غیر باربری است که وزن کم آن باعث کاهش بار ساختمان می شود. دیوار جداکننده انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها می تواند کاربردهای متفاوتی نیز داشته باشد.

مزایای دیوار جداکننده

از مهمترین مزایای دیوار جداکننده می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • سرعت اجرایی بالا
  • دقت بالا در اجرا
  • اجرای بسیار آسان
  • عملکرد لرزه ای مناسب
  • دستیابی به مشخصات فنی
  • مورد نیاز طراح
  • دسترسی و تعمیرات آسان
  • تاسیسات
  • انعطاف معماری بالا
  • قابلیت اجرا بر روی کف تمام شده
  • حمل و نقل آسان و ارزان
  • قابلیت ترمیم و تعویض

دیوار جداکننده دیوارهای غیر باربری هستند که نقش تقسیم فضاهای داخلی ساختمان را دارند، این سازه ها شامل قابهای فولادی سبک ساخته شده با مقاطع C,CW و U,UW بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند و دیوار جداکننده نامیده می شوند. قابهای فولادی و صفحات روکشدار گچی اجزای اصلی دیوارهای جداکننده هستند. دیوارهای جداکننده کاربری و مزایای بسیاری دارند و امکان استفاده از عایق حرارتی، صوتی و ویژگی های دیگری را نیز فراهم می کنند.

دیوار تاسیساتی :

با اجرای دو لایه قاب فلزی با فاصله از یکدیگر، می توان از فضای به وجود آمده جهت عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی استفاده نمود. قرارگیری تأسیسات در فضای خالی دیوار و دفن نشدن آن در داخل دیوار، علاوه بر رفع مسئله خوردگی و کاهش هزینه تعمیرات، دسترسی به تأسیسات و تعمیرات و نگهداری را در مرحله بهره برداری آسان می کند.

دیوار پیرامون بازشوی آسانسور :

چاه های آسانسور جزء زون های حریق به شمار می روند، بنابراین دیوارهای چاه آسانسور بر اساس ضوابط و جزییات مربوط به ساختارهای مقاوم در برابر حریق طراحی و اجراء می شوند. برای این منظور می توان از ساختارهای دیوار پوششی مستقل از دیوار زمینه استفاده نمود.

دیوار مقاوم در برابر اشعه رادیوگرافی :

با نصب يک لايه صفحه سربی در فضای داخل ديوار، می توان از عبور اشعه ايکس جلوگيری نمود. اين نوع ديوارها در مراکز راديولوژی استفاده می شود.

دیوار مقاوم در برابر حریق :

دیوارهای جداکننده توسط صفحات روکشدار گچی مقاوم در برابر حریق می تواند تا میزان ۱۸۰ دقیقه در برابر حریق مطابق استاندارد های بین المللی مقاوم شوند. ساختار های دارای کد حریق دارای ضوابط و جزئیات ویژه هستند که برای استفاده از این نوع ساختار ها، هماهنگی با پشتیبانی فنی شرکت آکس طرح و ساخت توصیه می شود.

دیوار عایق صوتی و حرارتی :

دستیابی به بالاترین میزان عایق بندی صوتی و حرارتی، با حداقل ضخامت، توسط دیوار های جداکننده امکان پذیر می باشد. این امر علاوه بر تامین الزامات مقررات ملی ساختمان، کاهش هزینه های تاسیسات مکانیکی تا ۳۰% را به همراه دارد.

دیوار تزئینی :
دیوارهای جداکننده دارای انعطاف معماری بسیار عالی می باشند. به همین جهت می توان طرح های گوناگون معماری را با استفاده از این ساختارها اجرا نمود.

آخرین مقالات تیم فنی آکس (مشاهده همه)

کلمات کلیدی را وارد نمایید