نحوه زیرسازی کاغذ دیواری
زیر سازی یکی از مراحل نصب دیوارپوش ها می باشد که باید دقت ویژه ای به آن داشته باشید زیرا کاغذ دیواری ها بر روی دیوار قرار میگیرند و اگر این سطح آماده برای نصب نباشد احتمال خرابی و از بین رفتن دیوارپوش ها وجود دارد. البته زیر سازی تنها برای کاغذ دیواری ها انجام نمی گیرد و نصب بیشتر دیوارپوش های PVC و یا دیوارکوب های MDF نیز به زیر سازی نیاز دارند. البته اگر بخواهیم کمی فراتر برویم اجرای کناف و اجرای کفپوش ها نیز به زیرسازی نیاز دارد. احتمالا تا اینجای کار شما نیز به این نتیجه رسیده اید که زیرسازی کاغذ دیواری یک امر لازم و ضروری می باشد، پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با زیرسازی کاغذدیواری آشنا شویم.
علت زیرسازی کاغذدیواری
به طور خلاصه باید بگوییم که زیرسازی مجموعه فعالیت هایی می باشد که می توان با استفاده از آن سطح را برای نصب کردن یک پوشش آمده کنید. این فعالیت های بسته به سطح و پوشش مورد نظر تغییر می کنند. برای مثال زیر سازی کاغذ دیواری و رنگ شباهت های زیادی به یکدیگر دارند اما در برخی از مراحل تفاوت هایی نیز دارند.
به صورت کلی زیرسازی کاغذ دیواری فعالیت های خاصی را در بر ندارد و در مدت کوتاهی انجام می گیرد. در این کار سعی می شود تا برای دیوار یک سطح هموار فراهم شود تا هنگامی که دیوارپوش را می چسبانید، چسب ها به صورت یکنواخت در زیر آن پخش شوند و پوشش ها به خوبی بر روی دیوار قرار بگیرند.
نحوه انجام زیرسازی برای نصب کاغذ دیواری
تا اینجا با زیر سازی آشنا شدید و اکنون می دانید که این فعالیت برای دیوار هایی انجام می شود که سطحی هموار ندارد و یا بر روی سطح آنها خوردگی های کوچک و بزرگی وجود دارد اما زیرسازی برای کاغذ دیواری به چه صورت انجام می گیرد؟ برای واحد های نوساز و واحد های قدیمی زیر سازی کمی متفاوت می باشد و باید رای هر یک به صورت مجزا این کار صورت بگیرد. اما به طور کلی این فعالیت بدین صورت است که نصاب در صورت وجود منبع رطوبت آن را از بین می برد و سپس سطح دیوار را با استفاده از بتونه کاری صاف می کند و بعد از آن را با استفاده از روغن یا چسب پرایمر سطح دیوار را پوشش می دهد.
زیر سازی کاغذ دیواری انواع ساختمان ها
- نوساز : در اینجا منظور از واحد های نوساز محل هایی می باشد که داری دیوارهای صاف و هموار هستند. دیواری که سطح آن خالی از هرگونه خوردگی و آسیب دیدگی است. عمدتا برای این دیوار ها زیرسازی مربوط به رطوبت، انجام می شود. باید نم و منبع آن را به طور کامل از دیوار حذف کنیم که عاملی بسیار تاثیر گذار بر روی کاغذ دیواری می باشد.
- قدیمی : در واحد های قدیمی باید با دقت به سطح دیوار از عدم وجود رطوبت و یا نم در آن اطمینان حاصل کنیم. در صورت وجود این عامل باید از بین برود. پس از انجام این مرحله می توان با استفاده از بتونه سوراخ ها، پستی و بلندی ها، خوردگی ها، جای پریز، و دیگر محل ها را با استفاده از بتونه پوشش داد. منتظر خشک شدن آن بود (خشک شدن بتونه در حدود 1 ساعت زمان می برد).
مراحل زیرسازی کاغذدیواری
همانطور که در بالا اشاره کردیم مراحل زیر سازی برا واحد های نوساز و قدیمی با هم تفاوت چندانی ندارد. تنها فرقی که میان این دو وجود دارد انجام مراحل اضافی در واحد های قدیمی است.
- کندن محل هایی که رطوبت و نم دارند
- برطرف کردن مبع نم در دیوار
- برطرف کردن ترک ها و خوردگی های دیوار با استفاده از بتونه کاری
- کشیدن سمباده بر روی دیوار
- استفاده از روغن یا چسب پرایمر زیر سازی
- صبر کردن برای خشک شدن دیوار
- شروع نصب کاغذ دیواری
همانطور که مشاهده کردید زیرسازی برای کاغذ دیواری ها فعالیت دشواری نیست اما از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که این کار به خوبی انجام نگیرد، احتمال اینکه دیوارپوش های شما از روی دیوار بلند شوند بسیار زیاد است. در این صورت هزینه و زمان شما هدر خواهد شد. پس بهتر است برای کاغذ دیواری های خود زیر سازی مناسب را انجام دهید تا این محصولات طول عمر مفید خود را حفظ کنند.